Bancile scad taxele in urma revoltelor clientilor

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 07:50
1913 citiri
Bancile scad taxele in urma revoltelor clientilor
SUA revoltata

Lacomia este o obsesie. Iar in sistemul bancar pare a fi un stil de business. Dupa ce au fost salvate de la faliment din banii contribuabililor, in 2009, cele mai mari banci din SUA au muscat anul acesta din mana care le-a hranit. Au impus taxe pe depozitele clientilor, adica, exact oamenilor care nu le-au lasat sa moara.

In urma cu doua luni, spre exemplu, Bank of America a anuntat introducerea unei taxe lunare pentru cardurile de debit, cale pe care banca intentiona sa compenseze pierderea cauzata de Amendamentul Durbin, relateaza Forbes. Prin acest amendament, bancile nu au mai putut tarifa o trazactie cu 44 de centi, ca pana in acel moment, ci doar cu 24 de centi.

Acum, majoritatea acestor banci isi revizuiesc aceasta decizie, renuntand la taxarea cardurilor de debit.

Wells Fargo si JPMorgan sunt doua dintre bancile care au eliminat complet acest tarif, in timp ce BofA analizeaza posibilitatea reducerii sau chiar renuntarii la aceasta taxa.

Ce i-a facut pe bancheri sa se razgandeasca? O revolta neasteptata a consumatorilor care s-a propagat precum un incendiu. Unii clienti si-au mutat banii in banci mai mici sau uniuni de credit. Altii au luat cu asalt strazile, unindu-si fortele cu miscarea "Occupying Wall Street" pentru a protesta impotriva lacomiei bancherilor.

Un al treilea grup s-a ocupat de proliferarea acestor idei pe internet, vorbindu-le prietenilor, vecinilor, colegilor si politicienilor despre insatietatea bancilor.

Revolta consumatorilor le invata pe banci o lectie foarte importanta: "Nu fi lacom. Nu considera ca serviciile tale sunt unice si indispensabile. Clientul vostru, stapanul vostru!".

#banci scad taxe, #banci taxe ocuppy wall street, #bank of america taxe scazute, #banci profit revolta sua , #stiri Bank of America