Bank of America ar putea concedia 40.000 de oameni

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 08:32
1547 citiri
Bank of America ar putea concedia 40.000 de oameni

Aproximativ 40.000 de angajati ai Bank of America si-ar putea pierde locul de munca, in urma discutiilor avute de oficialii companiei, scrie The Wall Street Journal, citand curse apropiate situatiei.

Numarul de joburi prezentat de surse nu este cel final si s-ar putea schimba oricand, restructurarea pregatita pentru Bank of America vizand reducerea capitalului uman al bancii cu 280.000 de oameni in cativa ani, scrie Reuters.

Oficialii Bank of America nu au putut fi contactati pentru comentarii in afara orelor de program.

Boardul de conducere al Bank of America s-a intalnit joi in Carolina de Nord, la sediul bancii, si urmeaza sa mai aiba o intalnire si astazi pentru a lua decizia finala privind reducerea de personal, dupa cinci luni de analiza.

Investitorii fac presiuni asupra bancii pentru a-si imbunatati performantele dupa ce compania s-a aflat pe pierdere in patru din ultimele sase trimestre, iar valoarea actiunilor bursiere a scazut la jumatate in acest an.

Aceasta propunere de reducere de personal ar putea depasi ultima mare reducere realizata de Bank of America in 2008, cand a anuntat ca va renunta la aproape 35.000 de angajati in trei ani.

#bank of america, # concedieri bank of america, # job bank of america , #stiri Bank of America