Bank of America da inapoi Guvernului 45 miliarde dolari

Joi, 21 Mai 2009, ora 10:30
1396 citiri
Bank of America da inapoi Guvernului 45 miliarde dolari

Bank of America Corp vrea sa ramburseze 45 miliarde dolari din imprumuturile guvernamentale, pana la finalul anului, actiune accelerata de programul de majorare a capitalului, scrie Financial Times, conform Reuters, transmite NewsIn.

Cea mai mare banca americana dupa marimea activelor vrea sa stranga capital de peste 35 miliarde dolari pana la finalul lui septembrie, conform declaratiilor unor surse apropiate situatiei.

Bank of America a anuntat joi ca a strans 13,47 miliarde dolari prin vanzarea de actiuni, un pas major pentru indeplinirea cerintelor de capital ale guvernului Statelor Unite, impuse in urma rezultatelor testelor de stres la care aceasta, impreuna cu alte 18 banci majore, a fost supusa, pentru a se determina daca dispune de capital suficient pentru a face fata unei deteriorari a climatului economic.

De asemenea, Bank of America a strans 7,3 miliarde dolari in urma vanzarii actiunilor detinute la China Construction Bank, adunand astfel jumatate din deficitul de capital de 33,9 miliarde dolari identificat de guvernul american. Totodata, banca ar putea converti 9 miliarde dolari in actiuni preferentiale.

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a spus miercuri ca se asteapta ca o serie de programe guvernamentale sa ajute bancile in eforturile de eliminare a activelor neperfomante, incepand din iulie.

Programul Public-Privat de Investitii al Trezoreriei va folosi 75 pana la 100 de miliarde dolari din fonduri guvernamentale pentru finantarea vanzarii de titluri mobiliare garantate cu ipoteci, de peste 1.000 miliarde dolari. Programul are doua componente, pe care Trezoreria le va administra impreuna cu Federal Reserve si Federal Deposit Insurance Corp.

Geithner a spus ca Trezoreria mai are circa 124 miliarde dolari ramasi din fondurile totale de 700 miliarde dolari, alocate pentru Programul de Eliminare a Activelor Toxice (TARP). 

#banca, #america, #guvern, #miliarde, #dolari, #imprumuturi , #stiri Bank of America