Bank of America mai vrea 34 de miliarde de $

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 11:25
1367 citiri
Bank of America mai vrea 34 de miliarde de $

Autoritatile de reglementare au ajuns la concluzia ca Bank of America Corp. are nevoie de capital nou de circa 34 miliarde dolari, aceasta fiind cea mai mare suma necesara pentru una dintre cele 19 banci supuse testelor de stres, a anuntat o sursa avizata, citata de Bloomberg.

Deficitul Citigroup Inc. este mai mic, pentru ca grupul planuieste deja sa transforme titlurile guvernamentale preferentiale in actiuni ordinare, au precizat persoane apropiate bancii.

JPMorgan Chase & Co. nu are nevoie de rezerve mai mari pentru acoperirea pierderilor, potrivit unor surse avizate. Bancile si-ar putea prezenta strategiile de majorare de capital, sau, in alte cazuri, de rascumparare a participatiilor guvernamentale, dupa ce banca centrala americana, Federal Reserve, va prezenta joi rezultatele testelor de rezistenta.

"In masura in care exista banci care au nevoie de capital, speram ca multe dintre acestea vor reusi sa il colecteze fie prin oferte private de capital, fie prin conversia sau schimbul datoriilor actuale.

Datele de care dispunem reprezinta clar conditiile financiare ale acestor banci", a declarat presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke.

Bancile care vor sa returneze banii injectati de Trezorerie din octombrie trebuie sa arate ca pot obtine imprumuturi de la investitorii privati fara garantii din partea statului, potrivit unor surse avizate.

Trezoreria va prezenta miercuri conditiile de rambursare a banilor acordati in cadrul programului de ajutoare de stat, au declarat surse anonime. In linii mari, bancile trebuie sa inainteze o cerere Trezoreriei si sa obtina permisiunea supraveghetorului bancii, pentru a rambursa banii guvernului.

Pana in prezent, numai cateva banci mici au facu acesti pasi. Directorul executiv Bank of America, Kenneth Lewis, a refuzat sa discute stadiul testelor de rezistenta in cadrul intrunirii anuale de saptamana trecuta, mentionand instructiunile acordate de Federal Reserve.

Pe 20 aprilie, acesta declarase: "Nu credem ca vom avea nevoie de capital suplimentar", a spus acesta. The Wall Street Journal a scris marti ca Statele Unite ar putea cere ca zece dintre cele 19 banci care urmeaza teste de stres sa isi majoreze capitalul, potrivit unor surse avizate, miscare prin care oficialii spera sa calmeze temerile cu privire la solvabilitatea sectorului financiar.

Administratia Obama a anuntat in februarie testele de stres, un proces prin care este analizata capacitatea unei banci de a suporta pierderi viitoare.

La momentul respectiv, stirile au creat ingrijorare printre investitori si persoanele care detin depozite ca rezultatele ar putea fi folosite pentru inchiderea sau nationalizarea unora dintre cele mai slabe institutii din tara.

Detaliile testelor de stres i-ar putea ajuta pe investitori sa inteleaga care banci sunt in situatie mai buna si care au o situatie rea. Bancile din ultima categorie vor trebui sa recurga la ajutor guvernamental pentru a se salva, deoarece investitorii privati le vor evita. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #capital, #depozite, #investitori , #stiri Bank of America