Bank of America nu mai e numarul 1

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 08:42
1551 citiri
Bank of America nu mai e numarul 1

Bank of America (BofA) a pierdut pozitia de cea mai mare banca dupa active in trimestrul al treilea in fata rivalului JPMorgan, in contextul programului de reduceri de locuri de munca si de vanzari de operatiuni derulat de seful BofA, Brian T. Moynihan, potrivit Bloomberg.

Activele JPMorgan au crescut cu 1,9% in trimestrul al treilea, ajungand la 2.290 miliarde de dolari la finele lunii septembrie, in timp ce Bank of America a inregistrat un declin de 1,8%, la 2.220 miliarde de dolari. La inchiderea sedintei burseiere de luni, Wells Fargo era cea mai mare banca din SUA dupa valoare de piata.

Bank of America a devenit cea mai mare banca dupa active in primul trimestru din 2009, sub conducerea fostului director general Kenneth D. Lewis, in urma achizitiilor, precum emitentul de carduri MBNA si creditorul ipotecar Countrywide Financial. Ambele institutii erau cele mai mari pe segmentul pe care operau si au cauzat ulterior revizuirea in scadere a valorii activelor, care a contribuit la sase trimestre consecutive de pierderi de la mijlocul anului 2008.

"Schimbarea imi spune ca Bank of America este in spatele JPMorgan. Nivelul capitalului este cu 2-3 puncte procentuale in urma celui al JPMorgan, capacitatea lor de a plati dividende este cu 8-12 trimestre in urma. Achizitia Countrywide este un motiv important pentru care se afla atat de in urma", a declarat Jefferson Harralson, analist la KBW.

Moynihan a inchis sucursale si a vandut active in contextul pregatirii Bank of America pentru regulile mai stricte ale capitalizarii, incluse in regulementul Basel III. Luna trecuta, Bank of America a anuntat ca va elimina 30.000 de locuri de munca pentru a reduce costurile.

JPMorgan nu a inregistrat pierderi niciun trimestru in timpul crizei financiare, chiar daca a salvat de la faliment Bear Sterns si a preluat divizia bancara a Washington Mutual.

Banca a majorat in mai dividendul de la cinci centi pe titlu la 25 de centi, dupa o analiza a Rezervei Federale (Fed). Bank of America a anuntat la momentul respectiv ca Fed i-a respins cererea de a creste dividendul de 1 cent pe actiune.

JPMorgan a raportat un profit net de 4,26 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, in timp ce Bank of America a avut un castig de 6,23 miliarde de dolari, sustinut de un venit exceptional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bank America rezultate financiare, #Bank America Morgan top banci , #stiri Bank of America