Bank of America vrea sa isi majoreze capitalul

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 12:46
1158 citiri
Bank of America vrea sa isi majoreze capitalul

Bank of America, cel mai mare creditor din Statele Unite, si-a majorat capitalul cu 19,3 miliarde dolari, prin cea mai mare emisiune de actiuni preferentiale realizata de o companie publica din Statele Unite in ultimii zece ani, relateaza Bloomberg, informeaza NewsIn.

Pretul fiecarei actiuni preferentiale a fost de 15 dolari. Banca, ce vrea sa ramburseze ajutoare de stat in valoare de 45 miliarde dolari, a vandut 1,286 miliarde de titluri preferentiale, potrivit datelor Bloomberg.

Bank of America vrea sa utilizeze fondurile pentru a se elibera de restrictiile impuse de guvernul american, dupa ce a fost nevoita sa apeleze la planul guvernamental de salvare.

Bancile, firmele de brokeraj si companiile de asigurari au realizat majorari de capital in valoare totala de 1.500 miliarde dolari, pentru a-si redresa bilanturile contabile dupa ce criza financiara a provocat pierderi din deprecierea activelor si din credite de peste 1.700 miliarde dolari la nivel mondial.

"Este o masura buna pentru Bank of America, o masura sanatoasa, care trebuia sa aiba loc. Nu inseamna neaparat ca actiunile Bank of America reprezinta o investitie minunata pentru ca au cheltuit multi bani pentru indepartarea guvernului", a declarat Jason Brady, director in cadrul Thornburg Investment Management.

In mai, Bank of America a facut o majorare de capital de 13,5 miliarde dolari, printr-o emisiune de 1,25 miliarde de actiuni ordinare, la un pret de 10,77 dolari fiecare, ca raspuns la testele de rezistenta derulate de guvern, pentru a atenua impactul pierderilor cauzate de preluarea Merrill Lynch & Co.

Testele au evaluat capacitatea bancilor de a compensa pierderile, determinand Bank of America sa-si majoreze capitalul cu 40 miliarde dolari.

#bank, #america, #credit , #stiri Bank of America