Bernanke si Paulson, audiati in legatura cu preluarea Merrill Lynch

Joi, 11 Iunie 2009, ora 18:48
1032 citiri
Bernanke si Paulson, audiati in legatura cu preluarea Merrill Lynch

Seful Federal Reserve si fostul secretar al Trezoreriei SUA vor depune marturie cu privire la rolul avut in achizitia Merrill Lynch de catre Bank of America, a spus joi presedintele democrat al Comisiei de Supraveghere si Reforma Guvernamentala, a Camerei Reprezentantilor, scrie Reuters, precizeaza NewsIn.

Directorul executiv al Bank of America, Ken Lewis, ar trebui sa depuna marturie joi. Oficialii americani vor sa afle daca guvernul SUA a pus presiune asupra Bank of America sa incheie achizitia Merrill Lynch.

Edolphus Towns, presedintele comisiei, le va cere lui Ben Bernanke si fostului secretar al Trezoreriei, Henry Paulson, sa-si exprime pozitia in legatura cu declaratiile lui Lewis conform carora acestia i-au cerut sa finalizeze preluarea, in ciuda temerilor privind situatia financiara a Merrill Lynch.

Actionarii Bank of America l-au concediat la finele lui aprilie pe Lewis, din cauza achizitiei Merrill Lynch. Actionarii sunt de parere ca Lewis este principalul vinovat pentru achizitia Merrill, desi ar fi stiut de datoriile bancii.

Preluarea a avut loc in septembrie, in timpul colapsului sistemului financiar din Statele Unite.

Actionarii bancii au aprobat tranzactia pe 5 decembrie, dar Lewis a explicat ca la o saptamana dupa aceasta a aflat despre deteriorarea finantelor Merrill, in timp ce pierderile trimestriale au urcat de la 9 miliarde dolari la 12 miliarde dolari in sase zile.

Bank of America a afisat un profit net de 4,24 miliarde dolari in primul trimestru din 2009, in crestere de la 1,2 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Merrill Lynch a adus un profit net de 3,7 miliarde dolari, excluzand anumite costuri de fuziune, pe fondul unor castiguri ale pietelor de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bernanke, #Paulson, #Merrill, #Lynch, #marturii , #stiri Bank of America