Bursa de la New York a cazut miercuri cu peste 4%

Joi, 11 August 2011, ora 10:11
1353 citiri
Bursa de la New York a cazut miercuri cu peste 4%

Bursa de la New York a inchis miercuri in scadere cu peste 4%, din cauza temerilor ca criza datoriilor de stat din zona euro s-ar putea extinde la bancile franceze si revarsa catre sectorul financiar american, transmite Reuters.

Sedinta a fost caracterizata din nou de o volatilitate foarte ridicata, pe un rulaj aproape dublu fata de normal.

Indicele Dow Jones Industrial Average a fluctuat intr-o banda de peste 400 de puncte pentru cea de-a cincea sedinta consecutiv.

Temerile privind situatia bancilor franceze au declansat vanzari masive ale actiunior bancilor europene si americane.

Zvonurile privind presupuse probleme financiare la Societe Generale, dezmintite de banca, au determinat deprecierea actiunilor institutiei franceze de credit cu 14,7%.

Indicele bursier al bancilor europene a pierdut 6,7%, iar indicele KBW al bancilor listate la New York a coborat cu 4,9%, din cauza temerilor ca o eventuala criza in franta ar afecta sectorul financiar american.

Actiunile Bank of America si Goldman Sachs s-au prabusit cu peste 10%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 4,62%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a coborat cu 4,42%.

Piata Nasdaq a pierdut 4,09%.

Bursele au inregistrat, marti in SUA si miercuri dimineata in Asia si Europa, o revenire dupa scaderile abrupte provocate luni si marti de retrogradarea in premiera a ratingului Statelor Unite de la AAA.

Cresterea de o zi s-a datorat angajamentului Rezervei Federale de a mentine dobanzile aproape de zero pentru cel putin inca doi ani.

Insa chiar si dupa revenirea de marti, indicele S&P 500 era in scadere cu aproape 18% de la maximul anului 2011, atins pe 29 aprilie.

Pierderile din ultimele saptamani pot fi atribuite datelor economice slabe din SUA, pierderii ratingului triplu-A de catre Statele Unite si incapacitatii politicienilor de a calma temerile ca urmeaza o noua runda de recesiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa new york, #bursa, #criza datorii , #stiri Bank of America