Bursele americane au deschis pe rosu, pe o piata prudenta

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 17:38
1405 citiri
Bursele americane au deschis pe rosu, pe o piata prudenta

Bursele americane au deschis sedinta de vineri pe rosu, dupa publicarea unor date contradictorii indicand scaderea indicelui preturilor la consumator in iunie dar si rezultatele trimestriale sub asteptari ale unor companii , informeaza Marketwatch, informeaza NewsIn.

Astfel, dupa primele minute de tranzactionare, indicele Dow Jones scadea cu 0,59%, la 10.298,38 puncte, iar indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, scadea cu 0,77%, la 2.231,78 puncte.

Indicele extins Standard & Poor's 500 pierdea 0,75%, la 1.088,25 puncte.

Indicele preturilor de consum din Statele Unite a scazut pentru a treia luna consecutiv, cu 0,1% in iunie, conform raportului publicat vineri de Depratamentul Muncii, citat de MarketWatch.

Reducerea pretului la combustibili a fost responsabila pentru aceasta scadere a indicelui.

Economistii intervievati de MarketWatch estimasera o mentinere a valorii de luna trecuta in cazul indicelui preturilor din America, dupa ce, in ultimele 12 luni, indicele a crescut cu doar 1,1%, conform datelor guvernamentale.

Castigurile pe actiune ale Bank of America au depasit estimarile analistilor, dupa ce banca a anuntat o scadere a costurilor de creditare pentru al patrulea trimestru consecutiv.

Principalii indici americani au terminat sedinta de joi pe un rulaj redus, pe fondul unor informatii contradictorii legate de rezultatele trimestriale ale JP Morgan, in urma unor date macroeconomice precum si pe fondul stirilor neoficiale, care s-au dovedit reale, conform carora Goldman Sachs a reusit sa cada la intelegere cu autoritatea de reglementare din domeniu (Securities and Exchange Commission) asupra acuzatiilor de frauda.

Valoarea titlurilor Goldman Sachs Group Inc. a crescut cu peste 4% in urma anuntului oficial de semnare a intelegerii in cazul procesului civil.

In plus, titlurile British Petroleum s-au apreciat rapid dupa anuntul conform caruia compania petroliera a reusit sa acopere, cel putin pentru moment, putul petrolier care a cauzat scurgerea masiva din Golful Mexic.

In acelasi timp, actiunile Google au pierdut vineri aproape 5% dupa publicarea raportului cu profiturile companiei, care au crescut cu 24% pe al doilea trimestru, sub asteptarile analistilor.

Reprezentantii companiei s-au aratat, insa, optimisti.

"Pentru noi, cei de la Google, a fost un trimestru foarte bun", a declarat Patrick Pichette, directorul financiar (CFO) al companiei.

"Nu am avut de suferit de pe urma evenimentelor din lumea macro", a adaugat el, facand referire la semnele recente de instabilitate economica.

In Europa, indicii principalelor burse evoluau indecis in jurul orei 16:35, ora Romaniei, astfel: FTSE 100, al pietei londoneze, castiga 0,24%, la 5.223,89 puncte, indicele DAX, de la Frankfurt, scadea cu 0,02%, la 6.148,43 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, scadea cu 0,90% la 3.549,69 puncte. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amerciane, #burse, #sedinta, #titluri , #stiri Bank of America