Bursele americane inchid pe rosu, in contextul temerilor investitorilor privind economia globala

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 09:13
1237 citiri
Bursele americane inchid pe rosu, in contextul temerilor investitorilor privind economia globala

Bursele americane au inchis sedinta de marti in scadere, dupa ce in sedinta anterioara au inregistrat cresteri istorice, in contextul in care temerile privind temperarea cresterii economice globale au revenit in piete.

La inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a coborat cu 0,82%, la 9.310,99 puncte, iar indicele Nasdaq a scazut cu 3,54%, la 1.779,01 puncte.


Indicele Standard & Poor's 500 a coborat cu 0,53%, la 998,01 puncte.


Marti, Statele Unite au deblocat 250 de miliarde de dolari pentru a cumpara participatii in cadrul mai multor institutii financiare, intre care noua dintre cele mai mari banci americane, a anuntat marti secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, citat de AFP.


"Noua mari institutii financiare au acceptat deja sa participe la acest program", a precizat Paulson.


Cele noua banci vor absorbi 125 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta jumatate din totalul sumei pe care autoritatile sunt dispuse sa o investeasca in intregul sistem financiar american.


Potrivit unei surse din cadrul Trezoreriei americane, cele noua banci sunt Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Bank of New York Mellon, State Street si Merrill Lynch, care in curand va fi preluata de Bank of America.