Bursele din lume se prabusec dupa anuntul Fed

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 11:04
1498 citiri
Bursele din lume se prabusec dupa anuntul Fed

Bursa de la New York a inregistrat miercuri cele mai abrupte scaderi din ultima luna, dupa ce Federal Reserve a aratat ca economia SUA este vulnerabila la riscuri semnificative si a luat noi masuri de stimulare a economiei.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in scadere cu 2,49%, iar Standard & Poor's 500 a coborat cu 2,94%, in timp ce Nasdaq Composite a pierdut 2,01%.

Vanzarile au accelerat, iar rulajul a crescut in ultima ora de tranzactionare, declinul fiind condus de banci si companiile de asigurari.

Actiunile Bank of America au pierdut 7,5%, iar titlurile Prudential Financial au coborat cu 6,6%, in timp ce indicii celor doua sectoare s-au retras cu peste 5%.

Si bursele din Asia au scazut puternic, dupa comentariile Fed privind economia

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 2,1%, afectat de comentariile bancii centrale americane si de prabusirea actiunilor operatorului telecom Softbank, care ar putea pierde in curand exclusivitatea pe comercializarea de iPhone-uri in Japonia.

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a cazut cu 4,5%, la minimul ultimelor 14 luni, din cauza retragerilor de capital de pe piete emergente puternice, precum Hong Kong si Indonezia.

Analistii anticipeaza ca pietele europene vor deschide in scadere cu 3%, in timp ce marfurile si valutele emergente sunt in scadere pe fondul vanzarii masive de active riscante.

Si bursele europene au deschis in scadere puternica

Indicele FTSEuforist 300 al principalelor actiuni europene a scazut cu 2,5% pana la ora 7:06 GMT.

Miercuri, indicele a inchis in coborare cu 1,7%.

FTSEurofirst 300 a pierdut 20% de la inceputul anului, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din zona euro si franarea cresterii economice in SUA si la nivel mondial.

Actiunile miniere au resimtit presiuni puternice, dupa deprecierea principalelor metale cu pana la 3,4% din cauza temerilor privind cererea.

Indicele sectorului minier european a pierdut 4,8% in debutul sesiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #bursa new york, #burse europene , #stiri Bank of America