Bursele europene au inregistrat joi caderi puternice

Joi, 18 August 2011, ora 18:51
1568 citiri
Bursele europene au inregistrat joi caderi puternice

Bursele din Europa si Statele Unite ale Americii au inregistrat joi caderi puternice, pe fondul incertitudinilor cauzate de recentele turbulente pe pietele internationale, potrivit NewsIn.

Astfel, pentru indicele FTSE 100 al bursei londoneze, CAC al bursei franceze si cel al bursei de la Frankfurt, Dax, scaderea a fost de circa 5%, in timp ce indicele Dow Jones a pierdut mai mult de 4% in ultimele tranzactii, conform datelor publicate de BBC.

Actiunile bancare au suferit caderi mult mai pronuntate dupa ce Banca Centrala Europeana a imprumutat bani catre o banca din zona euro.

Aceasta a fost a doua zi de scaderi ale actiunile bancare, vanzarile rapide de miercuri venind pe fondul observatiilor facute de cancelarul german Angela Merkel si de presedintele francez Nicolas Sarkozy privind introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare, relateaza BBC.

In Londra, Barclays cazuse cu 7,9%, Royal Bank of Scotland cu 6,3%, Lloyds Banking Group cu 7,1% si HSBC Holdings pierduse 4.4%. In Germania, Commerzbank inregistrase un declin de 5,3% si Deutsche Bank fell de 4,3%. Pe Walll Street, Bank of America raporta o cadere de peste 7%, potrivit BBC News.

In Franta, cateva din cele mai mari banci au avut o cadere puternica, respectiv Societe Generale de 7,3% si Credit Agricole de 4,2%.

Propunerea celor doi lideri europeni are in vedere strangerea de bani pentru sustinerea viitoarelor fonduri de salvare.

De asemenea, s-a facut apel la "o guvernanta real economica" pentru zona euro, ca raspuns la criza datoriilor.

In prezent, exista ingrijorari legate de situatia datoriilor din zona euro, care a dus deja la nevoia de salvare a Greciei, Irlandei si Portugaliei, existand aceleasi riscuri si in cazul Italiei, Spaniei si Frantei, precizeaza sursa citata.

"Traderii, ingrijorati de posibila expunere a bancilor europene la aceste probleme, au vazut in intalnirea de miercuri o alta oportunitate pierduta de a a face fata crizei si de a calma incertitudinile de pe piata", potrivit BBC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Autoritățile japoneze se confruntă cu o presiune puternică în combaterea deprecierii susținute a yenului, în timp ce traderii scad valoarea monedei așteptându-se ca Banca Centrală să nu...
#burse europene, #burse sua, #investitori, #actiuni bancare, #piete financiare, #caderi burse , #stiri Bank of America