Citigroup are iar nevoie de bani

Luni, 04 Mai 2009, ora 09:27
1358 citiri
Citigroup are iar nevoie de bani

Citigroup ar putea avea nevoie de o majorare de capital de pana la 10 miliarde dolari, in contextul in care autoritatile din SUA discuta cu bancile despre rezultatele testelor de stres, relateaza editia online a The Wall Street Journal, care citeaza surse avizate.

Banca, la fel ca multe altele, este in negocieri cu banca centrala americana, Federal Reserve, si ar putea avea nevoie de o majorare de capital de valoare mai mica, daca autoritatea de reglementare accepta argumentele sale legate de soliditatea bancii, au precizat sursele citate de The Wall Street Journal, potrivit Newsin.

In cel mai bun caz, Citigroup ar putea avea nevoie de doar 500 milioane dolari.

Discutiile au fost generate de testele de stres efectuate de Fed si de Trezoreria americana, cu scopul de a evalua situatia celor mai mari 19 banci din SUA.

Rezultatele testelor vor fi publicate joi, mai tarziu decat era initial programat. Testele de stres vor evalua pierderile posibile ale fiecarei banci pe anumite categorii de active, in conditiile unui scenariu economic extrem.

Potrivit estimarilor, autoritatile vor solicita mai multor banci, inclusiv Bank of America Corp,  sa isi majoreze capitalul fie printr-o emisiune de titluri, fie prin transformarea unor tipuri de valori mobiliare in actiuni simple. 

#actiuni, #active, #banca, #capital , #stiri Bank of America