Congresul SUA considera ca testele de stres pentru banci ar trebui repetate

Marti, 09 Iunie 2009, ora 10:56
823 citiri
Congresul SUA considera ca testele de stres pentru banci ar trebui repetate

Testele de stres pentru banci ar trebui repetate, daca rata somajului din SUA va urca peste nivelul estimat recent de autoritatile de reglementare, se arata intr-un raport al comisiei de supraveghere a pietelor financiare, parte din Congres, scrie Reuters, potrivit Newsin.

Comisia a mai aratat ca testele de stres ar trebui repetate periodic, cata vreme bancile vor continua sa detina "cantitati apreciabile" de active toxice.

Numarul de disponibilizari din Statele Unite a fost in luna mai sub estimari, chiar daca rata somajului a crescut la 9,4%, in contextul in care mai multe persoane s-au alaturat fortei de munca, fapt ce ofera semnale ca recesiunea incepe sa se atenueze.

In luna mai, in Statele Unite s-au pierdut 345.000 locuri de munca, cel mai mic declin din ultimele opt luni, dupa un numar de 504.000 disponibilizari in aprilie, a anuntat vineri Ministerul Muncii. Rata somajului a avansat la 9,4%, cel mai inalt nivel din 1983.

Scaderea numarului de disponibilizari, combinata cu stabilizarea productiei si a sectorului ipotecar, indica o atenuare a recesiunii.

Cu toate acestea, americanii continua sa cheltuiasca putin si sa economiseasca mult, in contextul in care valoarea locuintelor scade si companiile isi reduc forta de munca.

Statele Unite au pierdut de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007, sase milioane locuri de munca, cel mai mare declin inregistrat de la cel de-al doilea Razboi Mondial.

Autoritatile de reglementare din SUA au anuntat in mai ca 10 banci au nevoie de capital aditional de 74,6 miliarde dolari pentru a restabili increderea in sectorul bancar si pentru iesirea din recesiune.

Rezultatele testelor de stres au tras astfel o linie intre bancile cu o situatie financiara mai buna si cele care se confrunta cu probleme, indicand sumele de care acestea au nevoie pentru a-si stabiliza finantele.

Testele, organizate de banca centrala americana, Federal Reserve, au aratat ca 10 banci au nevoie de capital suplimentar pentru a face fata unor viitoare pierderi, daca recesiunea se va inrautati.

Bank of America are nevoie de 33,9 miliarde dolari, in timp ce Citigroup are nevoie de 5,5 miliarde dolari.

 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#active, #banci, #capital, #disponibilizari, #locuri, #munca, #stres, #teste , #stiri Bank of America