Fitch a taiat cu trei trepte ratingul pentru actiunile preferentiale ale Bank of America

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 09:33
1473 citiri
Fitch a taiat cu trei trepte ratingul pentru actiunile preferentiale ale Bank of America

Agentia de evaluare financiara Fitch a scos ratingul pentru actiunile preferentiale ale Bank of America in afara categoriei cu recomandare de investitii si a avertizat ca ar mai putea retrograda banca, ca urmare a pierderilor mari, cresterii datoriei si problemelor economice mondiale.

Fitch a coborat ratingul pentru actiuni preferentiale al Bank of America cu trei trepte, la 'BB', al doilea cel mai bun rating din categoria 'junk', de la 'BBB'. Agentia de rating a confirmat calificativul 'A-plus' pentru credite pe termen lung al bancii, acesta fiind al cincilea din categoria 'investment grade', cu recomandare de investitii.

In conditiile in care Merrill Lynch, achizitionata recent de Bank of America, a afisat pierderi de 15 miliarde dolari, banca se confrunta cu "presiuni semnificative asupra evolutiei din 2009", potrivit unui comunicat al Fitch.

"Bank of America se confrunta cu o posibila crestere a pierderilor din portofoliile sale de credite ipotecare si de carduri de credit si ar putea inregistra si o extindere a pierderilor pe segmentul de credite comerciale", a adaugat Fitch.

Coborarea ratingului reflecta si ponderea mare a actiunilor preferentiale in structura capitalului bancii, costurile mari cu actiunile preferentiale si riscul ca dividendele sa fie eliminate, pentru a pastra capitalul, considera analistii agentiei de rating.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fitch, # rating, # negativ, # bank america, # investitii , #stiri Bank of America