Geithner cere Congresului sa accelereze luarea unei decizii privitoare la propunerile lui Obama

Joi, 18 Iunie 2009, ora 18:25
912 citiri
Geithner cere Congresului sa accelereze luarea unei decizii privitoare la propunerile lui Obama

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a cerut Congresului sa ia cat mai repede o decizie in ceea priveste propunerile privind reformarea sistemului de supraveghere a sectorului financiar, scrie Reuters, precizeaza Newsin.

Acesta a spus ca administratia Obama a luat in calcul o intreaga serie de optiuni si "a decis ca acum este momentul sa dea curs reformelor esential, ce se adreseaza principalelor cauze ale crizei".

Presedintele Barack Obama a spus miercuri ca planul sau destinat schimbarii sistemului de supraveghere a sectorului financiar este necesar pentru remedierea problemelor legate de asumarea excesiva de riscuri, ce a stat la baza intrarii economiei intr-o lunga perioada de recesiune.

Propunerea, ce va trebui aprobata de Congres, descrie cea mai mare schimbare a regulilor din acest sector, din ultimii 70 de ani, adaugand o serie de reguli suplimentare ce se vor aplica in cazul marilor companii.

Astfel, se va crea o agentie pentru monitorizarea produselor financiare destinate consumatorilor, Federal Reserve va supraveghea companiile considerate prea mari ca sa esueze, si va aduce fondurile de risc si pe cele private sub supraveghere federala.

Din septembrie 2008, guvernul a fost nevoit sa pompeze miliarde de dolari in institutii precum Citigroup Inc., Bank of America Corp., American International Group Inc. si General Motors Corp.

#obama, # geithner, # masuri, # sector financiar , #stiri Bank of America