Hershey ar putea lansa o oferta de 17 mld. dolari pentru preluarea Cadbury

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 22:00
1519 citiri
Hershey ar putea lansa o oferta de 17 mld. dolari pentru preluarea Cadbury

Producatorul american de ciocolata Hershey analizeaza lansarea unei propuneri de preluare a companiei Cadbury pentru 17 miliarde dolari, dupa ce grupul Kraft Foods a inaintat o oferta ostila pentru producatorul britanic de dulciuri, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Hershey si-a asigurat o linie de finantare de la Bank of America si JPMorgan Chase pentru achizitie, insa are inca in vedere si o propunere de preluare in comun cu grupul italian Ferrero, a spus sursa.

Interesul companiei americane ar putea determina Kraft sa imbunatateasca oferta in valoare de 16,5 miliarde de dolari, respinsa de Cadbury saptamana trecuta ca insuficienta. "Este inca la inceput, dar au nevoie de cel putin 17 miliarde de dolari petnru a depasi Kraft", a spus sursa citata.

Reprezentantii Hershey, Kraft si Cadbury au refuzat sa comenteze. Aceasta ofera ar putea duce la cea mai indrazneata achizitie din istoria de 100 de ani a Hershey, noteaza Reuters. Compania americana are o capitalizare de 8,3 miliarde de dolari, in timp ce capitalizarea Cadbury este de 18,1 miliarde de dolari.

"Avand in vedere ca (Hershey, n.r) genereaza 80% din venituri pe piata americana, obtinerea de acces la platforma (de distributie, n.r.) a Cadbury ar fi foarte avantajos", a declarat analistul Morningstar Erin Swanson, identificand ca avantaj major prezenta Cadbury pe pietele emergente.

Oferta Hershey ar putea include lichiditati zece miliarde de dolari, doua miliarde de dolari in actiuni Hershey si alte 3-5 miliarde de dolari din partea unor investitori la schimb cu participatii la Hershey. Companiile Hershey si Cadbury au purtat negocieri de fuziune si in 2007, incheiate, insa, fara succes. 

#hershey, #ciocolata, #preluare, #oferta , #stiri Bank of America