Julian Assange: bancile ataca Wikileaks

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 01:46
2230 citiri
Julian Assange: bancile ataca Wikileaks

Fondatorul WikilLeaks, Julian Assange, a afirmat vineri ca organizatia sa este vizata de "atacuri" conduse de mai multe banci, in conditiile in care el se pregateste sa furnizeze numeroase documente privind sistemul financiar, dupa publicarea de note diplomatice, informeaza Mediafax.

"Am fost atacati, nu de Guverne in primul rand, nu de administratia americana in primul rand (...), ci de banci", a declarat Assange, intr-un interviu pentru postul american de televiziune CNBC, realizat intr-o zona rurala din Anglia, unde se afla dupa eliberarea sa joi.

Printre atacatorii site-ului, Assange a enumerat "banci din Dubai, din Elvetia, Statele Unite, Marea Britanie", dar fara a furniza niciun nume.

El si-a reiterat intentia de a publica documente despre institutii financiare: "bineinteles ca vom difuza in continuare informatii despre banci". Urmatorul val de dezvaluiri facute de WikiLeaks privind institutiile financiare este asteptat pentru luna viitoare.

Assange a promis luna trecuta sa furnizeze informatii care ar urma sa duca la caderea "unei banci sau doua", cu publicarea de documente compromitatoare pentru conducerea unei "mari banci americane".

Site-ul de informatii Huffington Post a publicat atunci un interviu pe care fondatorul WikiLeaks il acordase in octombrie 2009 unei reviste specializate. El afirmase ca detine "date provenind de la Bank of America, de pe hard-disk-ul unuia dintre directorii sai". 

#banci, #julian assange, #wikileaks , #stiri Bank of America