Legi dure in SUA pentru leaderii care lucreaza cu produse derivate

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 10:07
1717 citiri
Legi dure in SUA pentru leaderii care lucreaza cu produse derivate

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a propus vineri inasprirea legislatiei aplicate dealerilor de pe pietele nereglementate, care lucreaza cu produse derivate ce au dus la criza din SUA si de pe marile piete financiare, scrie Newsin.

In cadrul unei audieri comune a doua comisii din Congres, care vor avea un rol in crearea legislatiei aplicate produselor financiare derivate, Geithner a inaintat propuneri care ar duce la o supraveghere mai stricta a unor dealeri majori precum JPMorgan Chase si Goldman Sachs.

"Propunem ca toti dealerii de derivate la vedere sa fie supravegheati mai strict, fiindu-le aplicate inclusiv limite de capital mai conservatoare si standarde de conduita", a declarat Geithner, recunoscand, astfel, ca in trecut existau putine limite.

Administratia Obama a incercat sa refaca sistemul de reglementare al pietelor financiare din Statele Unite, in contextul unei crize financiare de doi ani care s-a raspandit treptat pe tot globul.

Propunerea administratiei in ceea ce priveste produsele derivate este numai o parte a masurilor de restructurare a sistemului de reglementare, iar acestea se vor confrunta cu luni intregi de discutii aprinse la nivel politic, inainte sa fie transformate in legi.

In Statele Unite, patru mari banci controleaza peste 90% din piata derivatelor, acestea fiind JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup si Goldman Sachs.

La inceputul lunii iulie, PVM Oil Futures, o divizie din Londra a celui mai mare broker de tranzactii extrabursiere cu produse derivate, a pierdut aproape 10 milioane de dolari din cauza tranzactiilor operate de unul din traderii companiei.

Aceste tranzactii au cauzat, cel mai probabil, o crestere globala a pretului petrolului pana la cel mai mare nivel din ultimele opt luni, o evolutie puternica pe care traderii si analistii au incercat s-o explice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii, #dealeri, #trezorerie, #banci , #stiri Bank of America