Lehman, unul dintre cele mai cautate locuri de munca pe Wall Street

Marti, 03 Februarie 2009, ora 10:38
1417 citiri
Lehman, unul dintre cele mai cautate locuri de munca pe Wall Street

Chiar daca este falimentara si are o reputatie foarte proasta, banca Lehman Brothers este unul dintre cele mai cautate locuri de munca de pe Wall Street.

Desi Lehman si-a vandut o mare parte din active catre Barclays PLC si Nomura Holdings, mai are inca 7 miliarde de dolari cash si investitii private evaluate la 12,3 miliarde de dolari, relateaza Wall Street Journal.

"Suntem inecati in CV-uri", a spus Bryan Marsal, directorul executiv al Lehman.

Cei mai multi aplicanti, spune Marsal, sunt fosti angajati ai Bank of America, Citigroup si Morgan Stanley. "Sunt vremuri foarte grele si sunt multi oameni buni care isi cauta un loc de munca," a adaugat el.

Desi salariile sunt mai mici decat inainte, iar firma este in dizolvare, acest lucru nu se va intampla decat in cel putin doi ani, ceea ce ofera o stabilitate greu de gasit in alta parte pe Wall Street, spun specialistii.

Responsabila pentru dizolvare este compania Alvarez & Marsal, din New York, al carei co-fondator este chiar actualul CEO al Lehman.

Potrivit lui Marsal, compania va fi dizolvata in 18 - 24 de luni. Pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune, Alvarez & Marsal nu numai ca a pastrat 130 din vechii angajati ai Lehman, dar a si angajat alti 200 de fosti angajati ai institutiei.

Printre ei se numara si Richard Fuld, fostul CEO al Lehman, care si-a incetat activitatea in cadrul companiei la 1 ianuarie, cel putin oficial. In schimb, i-a fost permis sa-si pastreze biroul si ofera in continuare asistenta noului CEO.

Salariile angajatilor ramasi la Lehman sunt comparabile cu cele ale joburilor similare de pe Wall Street, dar mult mai mici decat ce obisnuia sa ofere Lehman, potrivit lui Marsal.

#Lehman Brothers, # Wall Street, # cautate, # locuri munca, # aplicanti , #stiri Bank of America