Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's loveste marile banci

Moody's loveste marile banci

Agentia de evaluare Moody's a coborat ratingul datoriilor pentru mai multe banci mari, din America, printre care Bank of America Corp si Wells Fargo & Co, argumentandu-si decizia prin faptul ca guvernul Statelor Unite devine din ce in ce mai presat si este pus in dificultate, neputand salva creditorii mari cu probleme.

"Guvernul este mai dispus acum, in comparatie cu perioada crizei economice, sa permita unei banci mari sa intre in faliment, decat sa devina o alta sursa de probleme financiare", sustine unul dintre reprezentantii agentiei, citat de Moody's, citat de Reuters.

"Acest lucru nu face decat sa intareasca faptul ca suntem intr-o realitate politica noua", a declarat Jason Ware, un analist din cadrul Albion Financial Group.

Decizia Moody's a lovit cel mai rau Bank of America, pe masura ce a retrogradat datoriile pe termen lung si cele pe termen scurt.

Bank of America se lupta cu pierderi de miliarde de dolari in ipotecare si litigii si subliniaza nevoia acuta acuta de a strange capital pentru a-si indeplini obligatiile reglementare.

Dupa ce a fost retrogradata de Moody's, costul pentru a asigura 10 milioane de dolari din datoria Bank of America, pentru 5 ani, pe piata creditelor swap, a crescut cu 48 de puncte, pana la 378.000 de dolari pe an.

Analistii si investitorii au spus ca retrogradarea va avea un impact redus asupra afacerilor Bank of America, cel putin pe termen scurt.

"Cu siguranta nu arata bine, dar la nivel operational nu ar trebui sa le afecteze atat de mult", a declarat Jon FInger, managing partner la Finger Interests Number One Ltd, o firma de investitii, cu sediul in Houston, care detine actiuni la Bank Of America.


Ratingul Bank of America a fost revizuit la nivelul "Baa1", cu perspectiva negativa, iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "Prime-1" la "Prime-2".


Pentru Wells Fargo, ratingul a fost redus la "A2", cu perspectiva negativa, iar cel pentru datoriile pe termen scurt a fost mentinut la "Prime-1".


Moody’s a mentinut ratingul Citigroup pentru datoriile pe termen lung la nivelul "A3", dar a redus calificativul pentru datoriile pe termen scurt de la "Prime-1" la "Prime-2".Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1092 ori