Patru mari banci din SUA vor vinde actiuni pentru rambursarea imprumuturilor

Luni, 11 Mai 2009, ora 17:31
1546 citiri
Patru mari banci din SUA vor vinde actiuni pentru rambursarea imprumuturilor

Patru banci americane au anuntat luni ca urmeaza sa vanda pachete importante de actiuni si se vor folosi de fondurile obtinute pentru rambursarea imprumuturilor guvernamentale, relateaza Reuters, conform Newsin.

U.S. Bancorp vrea sa vanda active titluri de 2,5 miliarde dolari si vinde de asemenea obligatiuni de 1 miliard dolari, in timp ce Capital One Financial Corp vrea sa puna in vanzare actiuni de 1,75 miliarde dolari, BB&T Corp de 1,5 miliarde dolari, iar KeyCorp de 750 milioane dolari.

Totodata, BB&T isi va reduce de asemenea dividendele trimestriale cu 68%, la 15 centi/actiune, de la 47 centi/actiune, economisind anual 725 milioane dolari, dupa 37 de ani in care a crescut consecutiv plata dividendelor.

In urma cu trei zile, Wells Fargo & Co si Morgan Stanley au vandut impreuna actiuni de 12,6 miliarde dolari. De asemenea, Morgan Stanley a vandut obligatiuni de 4 miliarde dolari.

Bancile fac parte din cei 19 creditori care au fost supusi la testele de stres ale guvernului american, pentru testarea abilitatii acestora de a face fata unei incetiniri puternice a cresterii eocnomice.

U.S. Bancorp, Capital One si BB&T fac parte din cele noua banci care, in urma testelor, s-a dovedit ca nu au nevoie de o majorare de capital, in timp ce KeyCorp are nevoie de 1,8 miliarde dolari.

Rezultatele testelor de stres au tras o linie intre bancile cu o situatie financiara mai buna si cele care se confrunta cu probleme, indicand sumele de care acestea au nevoie pentru a-si stabiliza finantele.

Testele, organizate de banca centrala americana, Federal Reserve, au aratat ca 10 banci au nevoie de capital suplimentar pentru a face fata unor viitoare pierderi, daca recesiunea se va inrautati. Bank of America are nevoie de 33,9 miliarde dolari, in timp ce Citigroup are nevoie de 5,5 miliarde dolari.

De asemenea, Wells Fargo trebuie sa stranga 13,7 miliarde dolari, iar GMAC 11,5 miliarde dolari. Administratia Obama spera ca bancile sa umple aceste goluri din surse private, desi seful Fed, Ben Bernanke, a spus ca guvernul este pregatit sa ia masuri, daca va fi nevoie. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #banci, #imprumut, #rambursare, #sua, #vanzare , #stiri Bank of America