Presedintele Bank of America a fost destituit de catre actionari din cauza achizitiiei Merrill Lynch

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 14:55
1629 citiri
Presedintele Bank of America a fost destituit de catre actionari din cauza achizitiiei Merrill Lynch

Actionarii Bank of America l-au concediat miercuri seara pe presedintele bancii, Ken Lewis, din cauza achizitiei in valoare de de 19 miliarde dolari a Merrill Lynch, relateaza The Telegraph.

Lewis, care a detinut conducerea Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite dupa marimea activelor, timp de opt ani, va ramane in cadrul insitutiei pe postul de director executiv, in urma votului strans al actionarilor, care au votat in proportie de 50,34% pentru impartirea functiilor acestuia, relateza Newsin.

In locul lui Lewis, a fost ales presedinte academicianul Dr Walter Massey, care a facut parte din consiliul Bank of America in ultimii 16 ani.

Actionarii sunt de parere ca Lewis este principalul vinovat pentru achizitia Merrill, desi ar fi stiut de datoriile bancii.

Preluarea a avut loc in septembrie, in timpul colapsului sistemului financiar din Statele Unite. Actionarii bancii au aprobat tranzactia pe 5 decembrie, dar Lewis a explicat ca la o saptamana dupa aceasta a aflat despre deteriorarea finantelor Merrill, in timp ce pierderile trimestriale au urcat de la 9 miliarde dolari la 12 miliarde dolari in sase zile.

Bank of America a afisat recent un profit net de 4,24 miliarde dolari in primul trimestru din 2009, in crestere de la 1,2 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Merrill Lynch a adus un profit net de 3,7 miliarde dolari, excluzand anumite costuri de fuziune, pe fondul unor castiguri ale pietelor de capital. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active, #finante, #profit, #tranzactie , #stiri Bank of America