Vezi compania japoneza cu cele mai mari pierderi, in urma cutemurului

Vineri, 20 Mai 2011, ora 23:59
1277 citiri
Vezi compania japoneza cu cele mai mari pierderi, in urma cutemurului

Tokyo Electric Power (Tepco) a inregistrat in anul fiscal incheiat pe 31 martie pierderi de 1.250 miliarde de yeni (15 miliarde dolari), cele mai mari raportate vreodata de o companie japoneza din afara sectorului financiar, ca urmare a crizei nucleare declansate de cutremur, transmite Bloomberg. 

Presedintele Tepco, Masataka Shimizu, si-a inaintat demisia in urma rezultatului si va fi inlocuit de Toshio Nishizawa, director operational al grupului de utilitati.

In anul precedent, Tepco a inregistrat un profit de 134 miliarde de yeni. Pierderile Tepco le-au depasit pe cele de 812 miliarde de yeni consemnate in urma cu noua ani de Nippon Telegraph&Telephone.

Centrala Fukushima Dai-Ichi de la nord de Tokyo a emis radiatii, iar cel putin un reactor din cele sase existente s-a topit, in urma cutremurului cu magnitudinea de 9 grade si a tsunamiului produse pe 11 martie.

Conducerea companiei a fost criticata de premierul japonez pentru managementul crizei.

Tepco se va confrunta cu plata unor compensatii de pana la 11.000 de miliarde de yeni (134,7 miliarde dolari), in urma dezastrului, potrivit unui raport al Bank of America Merrill Lynch. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #companie japoneza, #pierderi, #cutremur, #cutremur japonia, #fukushima , #stiri Bank of America