BarackObama.com: 4,2 milioane de vizitatori unici

Joi, 22 Martie 2012, ora 09:42
1150 citiri
BarackObama.com: 4,2 milioane de vizitatori unici

Presedintele american, Barack Obama este castigatorul cursei accesarilor site-urilor de Internet ale campaniei prezidentiale din Statele Unite, conform unui studiu al institutului Nielsen dat publicitatii miercuri.

"In ianuarie 2012, mai multi utilizatori adulti de Internet au vizitat site-ul presedintelui Obama decat pe cele ale celor patru candidati republicani cumulate", conform studiului institutului Nielsen.

Pagina de Internet BarackObama.com a inregistrat 4,2 milioane de vizitatori unici in luna ianuarie.

In ceea ce priveste candidatii pentru investitura republicana in vederea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie, site-ul favoritului Mitt Romney a inergistrat 773.000 de vizitatori unici iar cel al izolationistului Ron Paul, 830.000 de vizitatori unici, desi acesta se afla pe ultimul loc in cursa.

Site-ul ultraconservatorului Rick Santorum, cel care inca mai are sanse de a il invinge pe Romeny, a inregistrat 696.000 de vizitatori unici, iar cel al lui Newt Gingrich doar 609.000.

Conform studiului in ceea ce priveste categoriile de alegatori, femeile domina cu 60 la suta pagina de Internet a lui Rick Santorum.

Ron Paul pare sa atraga o proportie deosebit de mare de barbati (56% dintre utilizatorii de Internet care au vizitat site-ul) si tinerii intre 18 si 34 de ani (peste o treime). Obama atrage persanele avand varsta de peste 50 de ani (52% din vizitatori site-ului sau).

Site-ul lui Romney se distinge prin procentul relativ mare de hispanici care l-au vizitat (17 la suta, hispanicicii reprezentand 12 la suta dintre utilizatorii de Internet in ianuarie), si cel al lui Gingrich prin importanta vizitatorilor instariti ( 27 la suta castigand peste 100.000 de dolari pe luna) si de absolventi de studii superioaer (jumatate), conform Nielsen.

#pagina internet Barack Obama, #cursa accesari site prezidential, #accesari site Obama , #Presedintele SUA