Obama a primit donatii de 114 milioane de dolari pentru campanie

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 13:08
1366 citiri
Obama a primit donatii de 114 milioane de dolari pentru campanie

Presedintele Barack Obama si partidul Democrat din SUA au reusit sa stranga 114 milioane de dolari in august pentru campania electorala, intrecandu-l pe rivalul republican, Mitt Romney, pentru prima oara in ultimele luni.

Fostul guvernator din Massachusetts, Romney, si partidul Republican au reusit sa stranga, luna trecuta, 111 milioane de dolari, scrie Reuters.

In 2008, Obama a intrecut orice record in materie de strangere de fonduri, dupa ce a devenit primul candidat la presedintie care a ales sa nu acceseze fondurile federale. Acest fond permite candidatilor pentru cea mai inalta functie din SUA sa isi dubleze sumele stranse din donatii.

Republicanii au strans, anul acesta, sume mari de bani in special din partea unor grupuri care au facut donatii generoase. Spre exemplu, in iulie, campania lui Obama a atras 75 de milioane de dolari, in timp ce Romney a adunat 101 milioane de dolari.

In august, insa, situatia s-a schimbat. Peste 1,1 milioane de persoane au donat bani pentru campania actualului presedinte al SUA. In aceasta luna, donatia medie a fost de 58 de dolari, 98% dintre sumele primite de Obama avand valoarea maxima de 250 de dolari.

#donatii campanie Obama, #alegeri prezidentiale SUA, #donatii Barack Obama, #donatii Mitt Romney , #Presedintele SUA