"Parintele" Star Wars, decorat de presedintele SUA

Joi, 11 Iulie 2013, ora 08:45
1199 citiri
"Parintele" Star Wars, decorat de presedintele SUA

Barack Obama a decorat miercuri mai multe personalitati din lumea artelor si a spectacolului, printre care si pe creatorul seriei de filme SF "Star Wars" George Lucas, caruia i-a laudat ideile si calitatea efectelor speciale, relateaza AFP.

Muzicienii Herb Alpert si Allen Toussaint, autoarea Joan Didion si ziaristul sportiv Frank Deford au primit, intre altii, Medalia nationala a artelor si literelor cu ocazia unei ceremonii la Washington.

Barack Obama a iesit intrucatva din textul oficial cand l-a felicitat pe George Lucas, amintind ca acesta a reusit 'sa dea iluzia ca navele sale zburau intr-adevar in spatiu'.

'Imi amintesc de prima oara cand am vazut ,Star Wars'...O intreaga generatie de oameni considera ca efectele speciale au semanat intotdeauna cu ceea ce sunt ele acum', a glumit presedintele american, provocand unele zambete in public.

'Dar la timpul respectiv, puteai vedea inca firele atasate de machetele navelor...', si-a mai amintit el.

In cursul acestei ceremonii, Barack Obama a mai remis decoratii unor personalitati ale lumii spectacolului ca dansatoarea Joan Myers Brown si cantareata Renee Fleming. Pictori, artisti, poeti, fotografi si scriitori au fost, de asemenea, recompensati.

Barack Obama pare sa fie un fan al 'Razboiului stelelor', din care un al saptelea episode este prevazut sa apara in lunile viitoare. ' Stiu ca intelepciunea populara la Washington spune ca ar trebui sa incerc sa aplic metoda mentala a cavalerilor Jedi acestor oameni pentru a-i convinge', glumise el la inceputul lunii martie, facand aluzie la eroii universului lui George Lucas, pentru a descrie propria sa neputinta de a-i convinge pe republicanii din Congres sa cedeze in discutiile despre buget.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#George Lucas Obama, #Star Wars Obama , #Presedintele SUA