Presedintele SUA vrea majorarea salariului minim: "Oferiti o crestere Americii!"

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 10:40
1379 citiri
Presedintele SUA vrea majorarea salariului minim: "Oferiti o crestere Americii!"

Presedintele american Barack Obama a indemnat marti la o crestere puternica a salariului minim, blocat din 2009 la 7,25 dolari pe ora, in pofida opozitiei republicanilor in Congres.

"Oferiti o crestere Americii!", a strigat el in discursul despre "starea Uniunii", anuntand ca va emite "in saptamanile urmatoare" un decret care va creste cu aproape 40% salariul minim in firmele aflate in contract cu statul.

"Daca gatiti pentru trupele noastre, daca le spalati vesela, nu trebuie sa fiti obligati sa traiti in saracie", a declarat presedintele american, care a indemnat, fara succes, la cresterea salariului minim la 9 dolari in discursul pe care l-a pronuntat cu un an in urma.

Seful statului a recunoscut ca are nevoie de Congres, controlat in parte de catre republicani, pentru a creste la 10,10 dolari ora salariul minim la nivelul intregii tari si a evita ca salariatii sa fie nevoiti sa isi "creasca familia in saracie".

"Acest lucru va ajuta familiile, va oferi gospodariilor mai multi bani pentru consum, iar acest lucru un implica un nou program birocratic", a argumentat el.

Presedintele republican al Camerei Reprezentantilor John Boehner si-a reiterat anterior, marti, opozitia fata de orice crestere a salariului minim, apreciind ca aceasta "masura proasta" va fi contra-productiva.

#sua obama, #sua salariu, #obama salariu , #Presedintele SUA