Americanii cred ca imigrantii le ameninta cultura

Joi, 07 August 2014, ora 12:06
1274 citiri
Americanii cred ca imigrantii le ameninta cultura

Americanii sunt profund ingrijorati ca imigratia ilegala ameninta cultura si economia tarii, releva un sondaj Reuters/Ipsos, in contextul in care presedintele Barack Obama incearca sa evite Congresul pentru a relaxa politica privind imigratia.

70% dintre americani sunt de parere ca imigrantii fara documente ameninta credintele si obiceiurile americane, conform sondajului, scrie Reuters.

Rezultatul sugereaza ca imigratia s-ar putea alatura reformei Obamacare privind asigurarile de sanatate si economiei ca problema fierbinte care incurajeaza tot mai multi republicani sa voteze la alegerile pentru Congres din noiembrie.

In contextul in care Congresul nu reuseste sa cada de acord asupra reformelor privind imigratia, Obama ar putea actiona pe cont propriu in urmatoarele saptamani pentru a oferi permise de munca pentru aproape cinci milioane de imigranti fara documente si pentru a amana unele expulzari, conform unor informatii din mass-media.

Votantii hispanici si cei liberali ar saluta o astfel de masura, insa sondajul Reuters/Ipsos, realizat online, arata ca restul tarii s-ar putea sa nu fie de acord.

In pofida argumentelor Casei Albe si ale unor grupuri precum Camera Americana de Comert conform carora afacerile au de castigat de pe urma imigratiei legale, 63% dintre cei chestionati sunt de parere ca imigrantii sunt o povara pentru economie.

In timp ce economia si Obamacare raman principalele ingrijorari ale votantilor, imigratia a devenit o problema tot mai mare in ultimele luni, din cauza relatarile din media despre un aflux de imigranti ilegali, inclusiv zeci de mii de copii, dinspre America Centrala.

45% dintre cei chestionati in cadrul acestui sondaj sunt de parere ca numarul imigrantilor legali carora li se permite intrarea in SUA ar trebui redus.

Numai 17% considera ca ar trebui ca un numar mai mare de imigranti legali sa primeasca permisiunea de a veni in SUA. 38% sunt de parere ca numarul ar trebui sa ramana acelasi.

Sondajul a fost realizat online in perioada in perioada 15-22 iulie pe un esantion de 2.014 americani. Marja de eroare este de +/-doua puncte procentuale.

#imigranti SUA, #economie sua , #stiri Barack Obama