Americanii vor taxe mai mari pentru bogati

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 15:41
1483 citiri
Americanii vor taxe mai mari pentru bogati

Americanii vor ca guvernul sa creeze locuri de munca prin lucrari publice, investitii in energie alternativa sau sponsorizarea unor programe de reincadrare profesionala pentru someri, si considera ca statul ar trebui sa reduca deficitul bugetar, inclusiv prin taxe mai mari impuse bogatilor.

Un sondaj national efectuat pentru Bloomberg de compania Selzer & Co in perioada 3-7 decembrie releva ca doua treimi dintre americani considera oportuna majorarea taxelor suportate de bogati, informeaza Mediafax.

In acelasi timp, in timp ce noua din zece respondenti considera ca si clasa medie va fi nevoita sa faca sacrificii financiare pentru a reduce golul de finantare al statului, numai putin peste un sfert dintre ei sustin majorarea impozitelor pentru aceasta patura sociala.


Numai un numar redus dintre participantii la sondaj ar sprijini reduceri ale programelor sociale sau introducerea unei taxe pe consum similara TVA.


Contradictiile in atitudinea americanilor fata de taxe, cheltuieli publice si deficitul bugetar sunt deja traditionale, dar s-au intensificat in urma celei mai severe crize economice de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, comenteaza presedintele companiei care a efectuat sondajul, Ann Selzer.


Bogatii au devenit o tinta "ispititoare" pe fondul resentimentului publicului larg fata de combinatia dintre programele de salvare a bancilor cu fonduri publice si bonusurile mari incasate de bancheri, spune Selzer.


Rezultatele sondajului corespund masurilor de creare de locuri de munca anuntate marti de presedintele SUA, Barack Obama, asigurarilor transmise in repetate randuri de reprezentantii administratiei privind reducerea deficitului bugetar, precum si propunerilor legislative ale unor parlamentari ai Partidului Democrat pentru taxarea bogatilor.

 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#americani, #bogati, #cheltuieli, #locuri, #munca, #taxe , #stiri Barack Obama