Barack Obama si Hillary Clinton, cele mai admirate personalitati in SUA in 2010

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 11:47
1435 citiri
Barack Obama si Hillary Clinton, cele mai admirate personalitati in SUA in 2010

Presedintele american, Barack Obama, si secretarul de Stat Hillary Clinton au fost, in 2010, personalitatile cele mai admirate in Statele Unite, conform unui sondaj Gallup publicat luni, anunta Mediafax.

Barack Obama se afla pe primul loc in clasamentul personalitatilor masculine, cu 22 la suta din preferinte, devansandu-i pe predecesorii sai George W. Bush (5 la suta) si Bill Clinton (4 la suta), dar si pe fostul presedinte sud-african Nelson Mandela si pe fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Presedintele american s-a clasat pe primul loc in acest top de la preluarea functiei, in 2008, cand era preferat de 32 la suta dintre persoanele intervievate.

Pentru al noualea an consecutiv, Hillary Clinton este cea mai admirata personalitate feminina, cu 17 la suta dintre preferintele celor intervievati, devansandu-le pe Sarah Palin (12 la suta), Oprah Winfrey (11 la suta) sau Michelle Obama (5 la suta).

Sondajul a fost realizat in luna decembrie, pe un esantion de 1.019 americani adulti si are o marja de eroare de plus/minus 4 la suta.

#obama, #clinton, #personalitati, #admirate, #sua , #stiri Barack Obama