Bill Clinton organizeaza un concurs pentru a achita datoria sotiei sale din campania electorala

Joi, 13 Mai 2010, ora 10:22
1569 citiri
Bill Clinton organizeaza un concurs pentru a achita datoria sotiei sale din campania electorala

Bill Clinton apeleaza la sustinatorii sotiei sale pentru a achita datoria de peste 700.000 de dolari acumulata de aceasta in campania pentru alegerile prezidentiale, propunandu-le un concurs al carui premiu consta intr-o intalnire de o zi cu el la New York, relateaza The Times, citat de Mediafax.

Fostul presedinte american a trimis e-mailuri tuturor persoanelor care au sprijinit-o pe Hillary Clinton in campania pentru Casa Alba intrebandu-le daca ar vrea sa aiba sansa de a petrece o zi cu el la New York.

Toti cei care doresc sa castige premiul "O zi cu Bill" trebuie sa faca o donatie pe Internet in valoare de cinci dolari.

In 2007, la sapte ani de la incheierea mandatului de la Casa Alba, fostul cuplu prezidential a acumulat 109 milioane de dolari din discursuri si vanzarea de romane autobiografice.

Aparent, ei ar prefera ca alegatorii americani sa achite datoria lui Hillary Clinton in valoare de 771.000 de dolari. "Hillary mai are datorii de pe urma campaniei despre care stiu ca vrea sa fie achitate integral. O veti putea ajuta pe Hillary pentru ultima oara?" este mesajul cu care Bill Clinton incearca sa-i sensibilizeze pe sustinatorii sotiei sale.

Ca urmare a confruntarii in alegerile primare din Partidul Democrat impotriva lui Barack Obama, datoria lui Hillary Clinton ajunsese la 25,2 milioane de dolari.

Peste 13 milioane de dolari au fost alocati din fonduri proprii. Potrivit The Times, este a doua oara in acest an cand Bill Clinton incearca sa stranga fonduri pentru a diminua datoria sotiei sale, fapt ce provoaca nemultumirea anumitor sustinatori.

In calitate de secretar de Stat, Hillary Clinton nu poate desfasura activitati pentru strangerea de fonduri.

De asemenea, ceea ce mai starneste nemultumirea celor care au sprijinit campania lui Hillary Clinton pentru alegerile primare este faptul ca datoreaza aceasta suma de bani fostului strateg si realizator de sondaje.

Penn, care a realizat sondaje inca din perioada presedintiei lui Bill Clinton, a apelat la o practica obisnuita folosita de strategii politici in campaniile electorale din Statele Unite - firma sa a suportat o parte din costurile campaniei lui Hillary Clinton pentru a desfasura sondaje de opinie si a trimite mesaje alegatorilor.

The Times noteaza ca Penn este acuzat ca nu a reusit sa convinga publicul si ca a trimis 20 de milioane de scrisori prin posta intr-o campania in care Internetul a avut un rol crucial.

La sfarsitul lui 2008, datoria lui Clinton catre firma lui Penn se diminuase la 5,4 milioane de dolari. In prezent, suma datorata totalizeaza 771.000 de dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bill, # clinton, # datorie, # campania, # electorala , #stiri Barack Obama