BP a reusit sa taie conducta aflata la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 01:40
1347 citiri
BP a reusit sa taie conducta aflata la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic

Grupul BP a reusit sa taie conducta aflata la originea scurgerii de petrol din Golful Mexic, pentru instalarea unui echipament care sa poata limita poluarea, a anuntat joi comandantul pazei de coasta americane, amiralul Thad Allen, potrivit Mediafax.

O prima taietura a fost realizata marti seara, dar cea de-a doua, la nivelul capatului putului a esuat miecuri deoarece ferastraul cu diamant folosit s-a intepenit, obligand inginerii sa il inlocuiasca cu lame hidraulice.

Acestea "nu produc o taietura curata, dar acum avem o taietura", a declarat amiralul. "Urmatoarea etapa" va fi instalarea unui dispozitiv "asupra a ceea ce a mai ramas din conducta" pentru a limita scurgerea si a pompa petrolul la bordul unei nave de la suprafata, a adaugat el in cadrul unei conferinte de presa.

Amiralul a precizat ca inginerii vor incerca sa etanseizeze acest dispozitiv cu o garnitura "foarte, foarte solida".

"Vom putea folosi substante dispersante pentru petrolul care nu va fi captat", a adaugat amiralul, care a precizat ca va fi un "test si o faza de adaptare" in vederea restrangerii scurgerii. "Este un pas inainte semnificativ", a afirmat el.

Amiralul Allen a precizat, de asemenea, ca cele doua puturi de rezerva destinate stoparii definitive a scurgerii de petrol vor fi operationale la jumatatea lui august. In paralel, Casa Alba a anuntat joi ca presedintele Barack Obama va reveni vineri in Louisiana (sud), pentru o a treia vizita in regiune de la inceputul poluarii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#britis petroleum, #conducta, #petrol , #stiri Barack Obama