Casa Alba avertizeaza ca va mai dura pana ce economia se redreseaza, in ciuda cresterii PIB

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 17:16
1220 citiri
Casa Alba avertizeaza ca va mai dura pana ce economia se redreseaza, in ciuda cresterii PIB

Casa Alba a apreciat joi ca datele ce indica cresterea peste asteptari a produsului intern brut (PIB) in al treilea trimestru reprezinta o veste buna, insa a prevenit ca mai ramane mult de facut pana ce economia re redreseaza cu adevarat si somajul incepe sa scada, potrivit AFP citat de NewsIn.

"Dupa patru trimestre consecutive de declin, revenirea la crestere pozitiva a PIB aduce un semnal incurajator ca economia americana merge in directia buna", a declarat Christina Romer, seful consilierilor economici ai presedintelui Barack Obama, intr-un comunicat.

"Totusi, aceasta veste binevenita nu reprezinta decat un pas inainte, iar drumul este inca lung pana ce economia se redreseaza in totalitate", a completat ea.

Romer a avertizat ca o inversare a tendintei somajului se produce de obicei dupa ce activitatea economica isi revine.

"Va fi nevoie de o crestere sustinuta si robusta a PIB pentru ca rata somajului sa se diminueze substantial", a mai spus oficialul.

Datele publicate joi de Departamentul Comertului au aratat ca economia Statelor Unite a inregistrat in al treilea trimestru o crestere de 3,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, peste asteptari, dupa patru trimestre la rand de contractie.

Media estimarilor economistilor era de 3,2%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#casa, # alba, # economie, # redresare, # pib , #stiri Barack Obama