Casa Alba: Nivelul somajului din SUA arata cat de grava este recesiunea

Sambata, 07 Martie 2009, ora 09:42
2121 citiri
Casa Alba: Nivelul somajului din SUA arata cat de grava este recesiunea

Noile statistici despre piata muncii arata ca numarul somerilor din Statele Unite a ajuns in februarie la un nou nivel maxim al ultimilor 25 de ani, ceea ce reprezinta o dovada in plus a amplorii recesiunii din SUA, a anuntat vineri Casa Alba, potrivit Reuters.

"Nu exista niciun dubiu ca mai avem de parcurs un drum lung, pentru a repune pe picioare economia, iar statisticile despre piata muncii ne reamintesc acest lucru", a declarat Robert Gibbs, purtatorul de cuvant al Casei Albe, reporterilor aflati la bordul aeronavei prezindentiale americane, Air Force One, in drum spre Ohio, unde presedintele Barack Obama vorbeste despre planul de relansare economica.

Gibbs a spus ca statisticile privind somajul sunt, "evident, o dovada in plus ce demonstreaza cat de adanca este recesiunea in care ne aflam si, dupa cum a spus-o adesea si presedintele, lucrurile se vor inrautati, inainte ca situatia sa se amelioreze".

Departamentul Muncii a anuntat vineri ca rata somajului a crescut la 8,1% in februarie, pana la cel ridicat nivel din decembrie 1983. Cifra a depasit estimarile pietei, care miza pe un avans pana la 7,9%, de la 7,6% in ianuarie.

#cifra, #depasire, #estimari, #recesiune, #somaj, #sua , #stiri Barack Obama