Cursul dolarului se stabilizeaza fata de euro

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 16:34
2195 citiri
Cursul dolarului se stabilizeaza fata de euro

Cursul dolarului a ramas stabil fata de euro in tranzactiile de miercuri, in contextul in care investitorii sunt precauti inaintea summitului G20, al celor mai industrializate 20 de state, relateaza Reuters.

Moneda europeana s-a apreciat la inceputul sedintei, dupa ce Bloomberg a anuntat ca presedintele american Barack Obama a spus ca intrarea in faliment a producatorilor auto General Motors (GM) si Chrysler poate fi cea mai buna solutie pentru restructurare.

Euro s-a mentinut in fata dolarului, la 1,3254 unitati/dolar, in timp ce indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos de sase valute principale, a atins 85,526 puncte.

In fata yenului, dolarul s-a apreciat cu 0,1%, la 98,90 yeni/dolar, dupa ce atinsese anterior cel mai mare nivel din 5 martie, de 99,45 yeni, in timp ce moneda unica s-a apreciat cu 0,1%, la 131,10 yeni/euro.

Datele publicate miercuri de biroul de statistica al Uniunii Europene (UE) au aratat o crestere la 8,5% a ratei somajului din zona euro, in februarie, marcand viteza deteriorarii mediului economic, cu o zi inaintea intrunirii de politica monetara a Bancii Centrale Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs, # dolar, # euro, # somaj, # bce, # obama, # faliment, # gm, # chrysler , #stiri Barack Obama