Euro ramane vulnerabil in fata dolarului, dupa decizia BCE

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 09:00
1231 citiri
Euro ramane vulnerabil in fata dolarului, dupa decizia BCE

Euro a depasit, vineri, ce mai mica valoare din ultimele luni in fata dolarului, inregistrata joi, insa posibilitatea de a atinge o valoare sub cea inregistrata in luna iulie, de 1.3838 dolari, pare tot mai reala, dupa ce amplificarea crizei a datoriilor a fortat Banca Centrala Europeana sa renunte la intentiile de a inaspri politicile monetare, principalul catalizator pentru evolutia euro de anul acesta.

Pietele nu au avut o reactie vizibila la planul pentru joburi de 447 miliarde de dolari anuntat de presedintele Barack Obama, care este alcatuit in marea sa majoritate din reduceri de taxe pentru angajati si angajatori, in principal din cauza ingrijorarii ca planul nu ar putea trece de un Congres impartit in doua tabere, relateaza Bloomberg.

"Euro nu are sustinerea asteptarii cresterii ratelor de interes, ceea ce indica o posibilitate ridicata ca euro sa scada sub minimul inregistrat in iulie, de 1.38 dolari. In plus, bancile europene au tot mai mari probleme cu fondurile. Luand in considerare toate aceste aspecte, euro pare sa fie pe scadere si in viitor", este de parere Minori Uchida, analist la Bank of Tokyo.

Totusi, deocamdata, achizitia majora de euro pentru yen, realizata cel mai probabil de investitorii japonezi, a ridicat valoarea monedei euro cu 0.4 procente in fata dolarului si a yenului, in Asia.

Euro a crescut la 1.3933 dolari, dupa ce a scazut la 1,3873 dolari joi, cea mai scazuta valoare din ultimele doua luni. Moneda unica a crescut pana la 108.00 yen, aproape cu jumatate de yen peste minimul ultimelor sase luni, de 107.54 yen, valoare atinsa joi.

Cursul euro este asteptat sa se indrepte catre minimul din iulie de 1.38376 dolari, iar valoarea de 1.35 dolari pare sa fie urmatoarea cota asteptata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro, # euro dolar curs, # bce inflenteaza euro , #stiri Barack Obama