Falimentul inchide dealerii GM

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 11:15
2185 citiri
Falimentul inchide dealerii GM

General Motors Corp accelereaza masurile de inchidere a 1.700 de dealeri, in contextul in care incearca sa respecte data limita de 1 iunie pentru restructurare sub supravegherea guvernului Statelor Unite, au anuntat astazi surse apropiate situatiei, relateaza Reuters.

In urma unei serii de intalniri cu dealeri importanti, inclusiv reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Dealerilor Auto, directorii GM au anuntat ca aproximativ 200 de dealeri au fost inchisi in primul trimestru, au anuntat sursele, ramase sub anonimat din cauza naturii sensibile a discutiilor.

Reprezentantii dealerilor s-au intrunit marti la Detroit cu directorul executiv al GM, Fritz Henderson, si miercuri cu seful diviziei de vanzari, Mark LaNeve. Un purtator de cuvant al companiei auto a confirmat existenta intalnirilor, dar a refuzat sa comenteze asupra celor discutate.

"Mesajul este ca zarurile au fost aruncate, dar compania inca incearca sa ajunga la un acord cu Fiat", a declarat un dealer Chrysler, care a participat la intrunire. Reprezentantii producatorului auto nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Chrysler are ca termen limita finalul lui aprilie pentru incheierea unui acord cu grupul Fiat SpA si castigarea altor concesii necesare. In acelasi timp, GM are la dispozitie pana la 1 iunie pentru castigarea restructurarii in afara justitiei.

La sfarsitul lui 2008, GM avea peste 6.200 de dealeri in Statele Unite si a prezentat un plan grupului pentru sectorul auto, in fruntea caruia se afla fostul bacher de investitii Steve Rattner, conform caruia va reduce cu aproximativ 25%, la aproape 4.100, numarul dealerilor in urmatorii cinci ani.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#gm, # unite, # compania, # dealeri , #stiri Barack Obama