Franta si SUA promit eforturi pentru refacerea economiei mondiale

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 11:51
1181 citiri
Franta si SUA promit eforturi pentru refacerea economiei mondiale

Presedintii Frantei si Statelor Unite si-au luat angajamentul sa depuna eforturi comune pentru a reface economia mondiala, in cadrul G8 si G20, a caror presedintie este detinuta de Paris, relateaza RIA Novosti. 

"Am fost intotdeauna un bun prieten, un prieten gozav al Statelor Unite si stiu cat de important este rolul pe care il joaca SUA in lume, cat de important este dolarul american ca principala moneda din lume. Iar impreuna cu (presedintele american Barack - n.red.) Obama, suntem hotarati sa propunem idei noi pentru a pune lucrurile in miscare, atat in cadrul G8, cat si G20", a spus Sarkozy intr-o conferinta de presa comuna cu Obama.

"Iar echipele noastre vor lucra din greu impreuna pentru a pune la punct documente comune si pozitii comune in dosarele care sunt de interes, precum chestiuni legate de monede, de pretul bunurilor si tot ceea ce trebuie facut pentru a reduce dezechilibrele actuale", a adaugat el.

Presedintele francez i-a multumit omologului sau american pentru primirea calduroasa, adaugand ca a admirat intotdeauna capacitatea lui Obama "de a ajunge la baza, la radacinea problemelor".

"Ii apreciez deschiderea, modul in care vorbeste, direct, cu mine. Si sunt convins, doamnelor si domnilor, ca in 2011 vom putea gasi solutii structurale care ne vor permite sa rezolvam sau cel putin sa atenuam dezechilibrele si problemele lumii", potrivit lui Sarkozy.

Presedintele american Barack Obama a confirmat ca discutiile cu omologul sau francez s-au axat pe economia mondiala. 

"Am petrecut prima parte a imtalnirii discutand despre agenda G8 si G20... in conditiile in care francezii detin presedintia G8 si G20 anul acesta, am discutat cum putem sa ne coordonam agendele, pentru a ne asigura ca suntem cat mai productivi posibil in implementarea tipurilor de reforme si masura care sa duca la prosperitate pentru oamenii din lume", a spus el.

Liderul de la Casa Alba a subliniat si importanta prieteniei dintre Statele Unite si Franta si a urat la multi ani poporului francez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nicolas sarkozy, #barack obama, #economie mondiala , #stiri Barack Obama