George W. Bush vine la Bucuresti

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 12:08
2284 citiri
George W. Bush vine la Bucuresti

Fostul secretar de Stat american Colin Powell si David Plouffe, seful de campanie al lui Barack Obama, ar urma sa vina la Bucuresti, alaturi de George W. Bush, la lansarea televiziunii de stiri care va face parte din acelasi trust cu ziarul Puterea, a declarat pentru Mediafax Adrian Thiess.

Conform lui Adrian Thiess, coordonatorul proiectului de televiziune, alaturi de Colin Powell si David Plouffe, la Bucuresti, la lansarea noului post TV, vor fi prezenti si jurnalistii Bob Woodward si Carl Bernstein, precum si fostul prim-ministru spaniol Jose María Aznar López.

Colin Powell a fost secretar american de Stat in administratia lui George W. Bush, in timp ce strategul politic american David Plouffe a fost seful de campanie al presedintelui american Barack Obama, in 2008.

Jurnalistii Bob Woodward si Carl Bernstein sunt doi dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de investigatie americani.

In prezent, Woodward este editorialist la The Washington Post, iar Bernstein este editorialist la Vanity Fair.

Acestia au lucrat pentru cotidianul american The Washington Post in 1972 si sunt doi dintre jurnalistii care au participat la izbucnirea scandalului Watergate, ce a dus la investigatii guvernamentale si la demisia presedintelui american de la acea data, Richard Nixon.

Jose María Aznar López a fost prim-ministru al Spaniei in perioada 1996 - 2004.

In prezent, el face parte din boardul de directori al conglomeratului media News Corporation.

La evenimentul de lansare a noii televiziuni de stiri ar urma sa vina si fostul presedinte american George W. Bush, dupa cum a declarat Adrian Thiess, pentru o publicatie online.

"Chiar in aceasta seara (vineri, n.r.) am vorbit cu echipa fostului presedinte american, care mi-a confirmat ca va veni in Romania", a declarat Adrian Thiess.

El a spus ca proiectul viitoarei televiziuni de stiri este in lucru si ca acest post TV va fi condus de "un actual sef de la una dintre televiziunile importante din Romania".

George W. Bush a mai vizitat Romania in aprilie 2008, cand a participat la summit-ul NATO de la Bucuresti.

Noua televiziune, pentru a carei lansare fostul presedinte american ar urma sa vina din nou in Capitala, apartine aceluiasi grup de media din care face parte si cotidianul Puterea.

"Decizia de a implementa acest proiect a fost luata chiar in aceasta seara.

Avem finantarea necesara pentru doi ani.

Exista finantarea si exista discutii pentru managementul acestui post TV, care va fi in acelasi trust cu ziarul Puterea.

Avem in vedere inclusiv o retea nationala de radio", a mai spus Adrian Thiess.

Thiess nu exclude, in cazul noii televiziuni, un joint venture cu CNN, pe modelul dupa care functioneaza CNN in Turcia (in parteneriat cu trustul Dogan).

"Este un proiect pe care il voi coordona personal", a spus Thiess, care a precizat ca se afla la Moscova, pentru un eveniment privat la care a fost invitat, dar care nu are nicio legatura cu televiziunea care urmeaza sa fie lansata in Romania.

Adrian Thiess a mai spus ca noul post TV de stiri va fi "complet detasat de orice chestiune partinica editorial".

"Va fi o televiziune credibila, libera de orice presiune politica.

Avem finantarea necesara pentru doi ani, care ofera un confort financiar in care postul poate sa demonstreze ca e credibil", a spus Thiess.

"Dupa 2009, cand am vazut cum pot fi folosite posturile de stiri in favoarea unui candidat, era loc pentru un postul de stiri echilibrat", a mai afirmat Adrian Thiess, care nu a facut public actionariatul postului TV.

Ziarul Puterea a fost lansat in 15 aprilie, in cadrul unui eveniment care l-a avut ca invitat special pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Publisherul ziarului Puterea este News&Media Investment Limited, cu sediul in Anglia, Adrian Thiess fiind reprezentantul companiei in Romania.

Potrivit primului numar al ziarului, continutul editorial este furnizat de societatea Cutezatorii Media Content, cu Virgil Antonescu in functia de director general.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#bush, #colin, #george, #powell, #televiziune , #stiri Barack Obama