Lichidarea Chrysler ar putea dura doi ani

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 11:36
1655 citiri
Lichidarea Chrysler ar putea dura doi ani

Intrarea in faliment a constructorului auto Chrysler LLC ar putea dura doi ani si nu doua luni, termen sugerat de presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat astazi un oficial al administratiei prezidentiale, informeaza Bloomberg.

Cele 60 de zile necesare pentru intrarea in faliment, termen estimat de Obama in cadrul unei conferinte de presa din 30 aprilie, se refera numai la vanzarea celor mai bune active ale Chrysler, a declarat oficialul. Dupa expirarea termenului, creditorii vor trebui sa se lupte pentru fabricile si activele nedorite, pentru recuperarea investitiilor, au anuntat autoritatile de reglementare, preluate de NewsIn.

Cea mai mare parte a activelor ramase fostului grup Chrysler vor fi compuse din opt fabrici, in valoare de 2,3 miliarde dolari. Printre cei cu revendicari impotriva Chrysler se numara si guvernul Statelor Unite, care a oferit un imprumut de 4,5 miliarde dolari si creditorii unui imprumut securizat de 4,9 miliarde dolari.

Grupul de creditori ai Chrysler include JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., OppenheimerFunds Inc., o divizie a companiei de consultanta financiara Perella Weinberg Partners si Reams Asset Management, potrivit actelor intocmite de companie pentru intrarea in faliment.

Chrylser urmeaza sa incheie un acord cu constructorul auto italian Fiat pana la expirarea termenului limita de 2 luni, impus de Obama. Cele mai profitabile active ale Chrysler, cum ar fi marca Jeep si camioanele Dodge Ram, precum si fabricile afiliate, vor forma grupul Chrylser condus de Fiat, care ar contribui cu tenhologie eficienta.

Avand active de 39 miliarde dolari, Chrysler a inaintat cerere pentru cel de-al cincilea faliment ca marime din istoria Statelor Unite, potrivit datelor Bloomberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#CHRYSLER, # OBAMA, # FALIMENT, # FIAT , #stiri Barack Obama