McCain il vrea pe Warren Buffet pentru Trezoreria americana

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 09:40
1471 citiri
McCain il vrea pe Warren Buffet pentru Trezoreria americana

Candidatul republican la Casa Alba John McCain i-a mentionat joi pe Warren Buffet si fostul sef eBay Meg Whitman drept potentiali secretari ai Trezoreriei, in cazul in care va castiga alegerile, dar a refuzat sa precizeze daca pastrarea lui Henry Paulson este luata in considerare, transmite Reuters.Criza financiara americana si planul de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea bancilor a sporit interesul pentru cine va ocupa functia de secretar al Trezoreriei in administratia urmatoare.


"Cred ca va fi cineva pe care americanii sa il recunoasca, sa le inspire incredere si optimism", a spus senatorul de Arizona. "Oameni ca (presedintele Cisco) John Chambers, Meg Whitman sau Warren Buffett", a continuat el, adaugand ca exista multe functii pe care le pot ocupa acestia.


McCain a spus ca va alege un republican sau un democrat respectat pentru a conduce Trezoreria. Buffett, in varsta de 78 de ani, despre care McCain a recunoscut ca ar putea sa nu fie interesat de oferta din cauza varstei si a altor factori, l-a sprijinit oricum pe contracandidatul republicanului, Barack Obama.


Intrebat de performanta lui Bernanke in timpul crizei financiare, McCain a spus: "El are un mandat, asa ca in mod sigur voi analiza din nou situatia in ansamblu la data respectiva, cand voi lua acele decizii". Mandatul de patru ani al lui Bernanke la conducerea Fed expira in 31 ianuarie 2010, dar cel de membru al Consiliului de Guvernatori al Fed continua pana in ianuarie 2020.


Candidatul republican la Casa Alba a precizat ca are un mare respect pentru presedintele Fed. "Cred ca a muncit foarte mult. Dar cred ca multe depind de modul cum vor evolua lucrurile. Succesul sau esecul sunt criterii dupa care multi dintre noi judecam o persoana, asa ca va trebui sa asteptam si sa vedem".