Misterioasa strategie a lui Obama de relansare a creditarii

Luni, 02 Februarie 2009, ora 10:10
1167 citiri

Presedintele Barack Obama a declarat sambata ca administratia sa va anunta in curand o strategie destinata revigorarii sistemului financiar, care sa favorizeze acordarea de credite americanilor si companiilor, garantand in acelasi timp ca banii nu ii vor imbogati tot pe cei bogati.

Obama a cerut din nou Senatului sa renunte la spiritul partizan si sa adopte cat mai repede marele plan de relansare economica asupra caruia se va pronunta saptamana viitoare, un plan despre care noul presedinte a vorbit foarte vag pana acum, fara detalii concrete.

"Secretarul Trezoreriei, Tim Geithner, va anunta in curand o noua strategie care va revigora sistemul nostru financiar si va pune in circulatie creditele catre intreprinderi si familii", a spus Obama. Este vorba de a-i ajuta pe proprietari sa-si plateasca cheltuielile legate de casa si sa permita intreprinderilor sa creeze locuri de munca, a exemplificat Obama fara a divulga insa detalii ale acestui plan. Presedintele a enuntat numai marile principii ale planului si a dat de inteles ca va fi insotit de masuri care sa previna abuzurile.

Totusi, Obama a avertizat ca "Americanii stiu ca va fi nevoie de ani si nu de luni pentru redresarea economica" a tarii, iar planul de relansare, a carui prima versiune a fost aprobata miercuri de Camera Reprezentantilor, nu va fi suficient.


"Vom avea grija ca patronii sa nu acapareze fondurile destinate sa stimuleze refacerea noastra", a mai spus Obama, dupa ce joi isi exprimase indignarea fata de primele "rusinoase" pe care societatile de pe Wall Street au continuat sa le acorde angajatilor lor in 2008, desi situatia finantelor incepuse sa se deterioreze.

#creditare, #obama, #plan, #relansare, #srtategie , #stiri Barack Obama