Numarul cererilor de somaj in SUA a crescut alarmant

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 21:16
1468 citiri
Numarul cererilor de somaj in SUA a crescut alarmant

Numarul noilor cereri de somaj din Statele Unite a crescut neasteptat saptamana trecuta, datele furnizand noi dovezi privind problemele de pe piata muncii cu numai cateva ore inainte ca presedintele SUA, Barack Obama, sa sustina un discurs in fata Congresului, informeaza Mediafax.

Principalii indici ai burselor americane au fost influentati negativ de datele privind piata muncii in perioada de pretranzactionare, inainte de deschiderea bursei.

Aplicatiile pentru ajutoare de somaj au urcat la 414.000 in saptamana incheiata pe 3 septembrie, dupa 412.000 de cereri in saptamana anterioara, a anuntat, joi, Departamentul Muncii. Analistii de pe Wall Street se asteptau la un declin pana la 405.000 de noi aplicatii.

Cu exceptia unei saptamani la inceputul lui august, numarul cererilor pentru somaj s-a mentinut peste 400.000 din prima parte a lunii aprilie. Departamentul Muncii a afirmat ca nu exista un efect sesizabil asupra datelor al recentelor uragane si furtuni care au afectat SUA. 

Media ultimelor patru saptamani, care elimina volatilitatea, a urcat la 414.750 de cereri, de la 411.000 in saptamana anterioara.

Cresterea numarului de locuri de munca din SUA s-a oprit in august si pune presiune pe Rezerva Federala sa relaxeze, in continuare, politica monetara la sedinta programata pentru aceasta luna, noteaza Reuters. 

#cereri somaj sua, #loc munca sua, #somaj, #sua, #piata muncii sua , #stiri Barack Obama