Obama aloca doua miliarde de dolari unor companii producatoare de energie solara

Luni, 05 Iulie 2010, ora 09:45
1292 citiri
Obama aloca doua miliarde de dolari unor companii producatoare de energie solara

Presedintele american Barack Obama a decis alocarea a circa doua miliarde de dolari, sub forma de garantii de imprumuturi, pentru doua companii producatoare de energie solara, care vor putea infiinta astfel pana la 5.000 de locuri de munca, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Obama a recunoscut totodata ca redresarea economica este lenta, in conditiile in care Departamentul Muncii a anuntat, vineri, ca in luna iunie in sectorul privat au fost create doar 83.000 de locuri de munca.

"Iesirea din recesiune va dura luni, poate chiar ani, si vom avea nevoie de un efort concertat", a spus presedintele in interventa sa saptamanala la radio.

Fondurile de 1,85 miliarde de dolari destinate companiilor din sectorul energiei solare provin din programul de stimulare economica de 787 miliarde de dolari.

Compania Abengoa Solar va primi 1,45 miliarde dolari pentru constructia Solona, una din cele mai mari companii de generare de energie solara din lume, in apropiere de Gila Bend, Arizona.

Abengoa Solar, cu sediul in Lakewood, Colorado, este divizie a grupului spaniol Abengoa.

Garantii de 400 milioane dolari vor fi alocate companiei Abound Solar Manufacturing din Colorado, pentru productia de panouri solare, la doua noi fabrici. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obama, # dolari, # energie, # solara , #stiri Barack Obama