Obama: Avem nevoie de reguli pentru a nu repeta criza financiara

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 19:45
1321 citiri
Obama: Avem nevoie de reguli pentru a nu repeta criza financiara

Statele din G20 ar trebui sa stabileasca reguli pentru a preintampina repetarea crizei financiare si sa coopereze penntru reluarea unei cresteri economice sustenabile, a declarat, marti, presedintele american Barack Obama.

Liderii economiei mondiale trebuie sa pregateasca o crestere sustenabila, dar sa evite "dezechilibrele din trecut", a afirmat Obama.

Economia mondiala este intr-o situatie mai buna decat in urma cu un an, ca urmare a expansiunii comertului, reducerii presiunii pe pietele financiare si a majorarii rezervelor institutiilor financiare, a adaugat presedintele Statelor Unite, care va participa la summitul G20, organziat pe 24-25 septembrie la Pittsburgh, SUA.

"Pentru a evita sa fim prinsi intr-un ciclu de crestere si declin, trebuie sa punem bazele unui avans economic sustenabil si sa evitam dezechilibrele din trecut", a spus Obama.

Ministrii de Finante si reprezentantii bancilor centrale ai statelor din G20 au stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, dupa o intalnire de doua zile, principiile de baza ale unui nou cadru de reglementari pentru institutiile financiare, care nu stabilesc plafoane maxime pentru bonusurile bancherilor, dar lasa deschisa posibilitatea ca autoritatile de reglementare sa aiba un cuvant de spus in aceasta privinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obama, #reguli, #criza, #financiara , #stiri Barack Obama