Obama: Criza economica se va adanci anul viitor

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 15:25
1907 citiri
Obama: Criza economica se va adanci anul viitor

Barack Obama, noul presedinte al SUA, a declarat ca America este in recesiune si ce e mai rau abia acum urmeaza. Acesta a mai adaugat ca va lansa cel mai amplu program de lucrari de infrastructura din ultimii 50 de ani, si chiar daca starea economiei se va inrautati inainte de redresare planurile autoritatilor sunt pe drumul cel bun, informeaza NBC.


Pe fondul recesiunii, peste 500.000 de americani au ramas fara locuri de munca in luna noiembrie si rata somajului a ajuns la cea mai inalta cota din ultimii 30 de ani.


Barack Obama a subliniat ca dupa 20 ianuarie, data la care va fi investit ca nou presedinte, va lansa programe ample de redresare economica si va ajuta industria auto.


"Industria auto reprezinta coloana vertebrala a industriei americane. Este un sector cu multi angajati in mai multe state. Milioane de oameni sunt direct sau indirect legati de aceasta industrie si de aceea nu cred ca a o lasa sa se prabuseasca este o optiune", a declarat Obama.


In legatura cu politica externa, Obama a declarat ca Statele Unite vor colabora pentru combaterea terorismului cu India, Pakistan si Afganistan.