Obama da verde investitorilor: Cuceriti China cu produsele americane!

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 08:46
1716 citiri
Obama da verde investitorilor: Cuceriti China cu produsele americane!

Presedintele SUA, Barack Obama, a incurajat directorii executivi ai unora din cele mai mari companii de outsourcing sa investeasca in China. Presedintele American a tinut sa sublinieze ca SUA spera intr-o crestere economica a Chinei intrucat acele milioane de chinezi care lucreaza acum pe piata muncii in SUA vor fi potentiali clienti ai companiilor americane pe viitor, noteaza Huffington Post.

Aceasta declaratie obisnuiau sa o faca atat Bill Clinton cat si George Bush pentru a-si justifica investitiile occidentale in China.

Cu toate acestea, lucrurile arata diferit: in loc de a deveni clienti ai bunurilor americane, chinezii pun nenumarate bariere importurilor din SUA.

E greu sa gasesti chinezi bogati pentru produse "made in SUA" deoarece autoritatile de la Beijig le impun societatilor comerciale care vand in China sa-si construiasca propriile fabrici. Este, de asemenea, greu de imaginat ca presedintele SUA si Casa Alba nu cunosc acest lucru, fiindca nu mai este demult un secret.

Presedintele Obama a facut aceste remarci intr=o intalnire la Honolulu cu un grup de directori executivi ai multinationalelor americane. Obama incearca sa semneze un nou acord global de outsourcing, parteneriatul Trans-Pacific, sperand ca intr-o zi va fi inclusa si China.

Directorii executivi, printre care Eric Schmidt de la Google, presedintele Johnson&Johnson, CEO-ul William Weldon si presedintele Dow Chemical Asic Pacific Dawson Pat au avut o intalnire cu presedintele Chinei, Hu Jintao.

In cazul in care Obama chiar crede ca statul chinez va cumpara produse americane, inseamna ca acesta nu a auzit convorbirea dintre Hu Jintao si directorii companiilor americane.

Hu Jintao a subliniat ca scopul statului chinez este sa renunte la sintagma "made in China" pentru sloganul "Creat de China".

Pentru a atinge acest obiectiv, Beijing-ul utilizeaza cyber-spionaj pentru a fura secretele comerciale si forteaza companiile occidentale sa-si transfere tehnologia si centrele de cercetare si productie in China.

Beijing-ul are o strategie clara pentru dezvoltarea economica - poporul chinez va cumpara doar ceea ce va crea - o lectie pe care americanii ar trebui s-o invete in cazul in care isi vor inapoi locurile de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii china sua, #china companii outsourcing, #barack obama investitii china, #companii americane china , #stiri Barack Obama