Obama elimina programele guvernamentale ineficiente

Sambata, 18 Aprilie 2009, ora 17:53
1620 citiri
Obama elimina programele guvernamentale ineficiente

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus sambata ca va anunta in curand eliminarea a zeci de programe guvernamentale ineficiente, intr-o actiune de restabilire a responsabilitatii fiscale, in ceea ce priveste bugetul federal, informeaza Reuters.

Obama a subliniat ca va cere luni sefilor de departamente si agentii sa propuna masuri pentru reducerea bugetelor.

Statele Unite au afisat un deficit bugetar record, de 956,8 miliarde dolari, in prima jumatate a anului fiscal 2009, de peste trei ori mai mare fata de cel inregistrat in urma cu un an, potrivit datelor Departamentului Trezoreriei, publicate la inceputul lunii.

In mare parte, la baza deficitului au stat cheltuielile pentru pachetele de stimuli economici si financiari, destinate sprijinirii companiilor, al caror colaps ar putea inrautati recesiunea globala.

Obama vrea sa injumatateasca deficitul public pana in 2013, dupa cresterea masiva a cheltuielilor bugetare pentru temperarea celei mai severe crize din ultimele decenii.

In contextul in care zeci de mii de americani isi pierd locurile de munca, Obama a spus in februarie ca refacerea economiei Statelor Unite este prioritatea sa imediata, admitand ca succesul sau esecul acestui plan va defini mandatul sau.

#obama, # congres, # sua, # relansare economica, # miliarde, # dolari , #stiri Barack Obama