Obama il sustine pe Cameron privind amanarea unui referendum pentru iesirea Marii Britanii din UE

Marti, 14 Mai 2013, ora 08:35
1403 citiri
Obama il sustine pe Cameron privind amanarea unui referendum pentru iesirea Marii Britanii din UE

Presedintele SUA, Barack Obama, a declarat ca sustine initiativa premierului David Cameron de renegociere a conditiilor apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana, in contextul in care seful Executivului britanic este supus unor intense presiuni parlamentare.

"In opinia mea, ideea de baza a lui David este logica: intr-o relatie foarte importanta, mai intai trebuie sa vezi ce se poate repara inainte de a te gandi la o separare", a declarat Obama, conform AFP, dupa intrevederea pe care a avut-o cu David Cameron la Casa Alba.

Presedintele SUA a subliniat ca nu se amesteca in afacerile interne ale Marii Britanii, explicand ca "decizia le apartine britanicilor".

"Participarea Marii Britanii la Uniunea Europeana este o expresie a influentei si rolului acestei tari in lume, a unei relatii economice foarte importante", a adaugat Obama.

David Cameron este aspru criticat pe plan intern pentru ca din programul guvernamental prezentat pe 8 mai lipseste proiectul de organizare a unui referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la UE. Conform unui sondaj al institutului YouGov publicat pe 8 mai, 46% dintre britanici doresc iesirea tarii din UE, doar 35% fiind favorabili ramanerii in spatiul comunitar european.

"Stiu ca David a incercat in mod activ sa obtina unele reforme in cadrul Uniunii Europene. Negocierile sunt dificile, sunt multe tari implicate, recunosc. Dar, atat timp cat inca nu am evaluat succesul acelor reforme, as fi rezervat" in legatura cu trasarea unei directii, a spus Obama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barack Obama sustinere David Cameron, #iesire Marea Britanie UE, #referendum Anglia UE , #stiri Barack Obama